Yanmaz Boya No Fire Paint

Yanmaz Boya No Fire Paint

Yüksek Isıya Dayanıklı Yanmaz Boya No Fire Paint

Yanmaz boya NO-FIRE PAINT, gelişmiş reçine ve yanmaz katkı maddeleriyle formüle edilmiş, alev almayı engelleyen ve yangın sırasında yayılan ısıyı tutarak yangının büyümesini yavaşlatan yüksek performanslı bir yangın koruyucu boyadır. Bu özel boya, yangın durumunda yapıların dayanıklılığını artırır, duman oluşumunu azaltır ve yangının diğer bölümlere sıçramasını engeller.

Yanmaz boyaların performansı, uluslararası akreditasyona sahip laboratuvarlarda yapılan testlerle ve uluslararası standartlara göre ölçülür. Bu testlerde, yangına dayanıklılık süresi (örneğin R15, R30, R60, R90, R120) ve yangına tepki sınıfı (A1, A2, B, C, D, E gibi) gibi performans kriterleri değerlendirilir. Bu yönetmelikler ve standartlara uygun yanmaz boya kullanımı, binaların yangın güvenliği açısından önemlidir. Alevin yayılmasını önleyerek, yangının kontrol altına alınmasını sağlamaktadır. Binaların yangın sırasında güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için zaman kazandırmaktadır.

Ürün Özellikleri

  • Yangın geciktirici özelliğe sahip, alev almayan ve geç ısınan, yanmaz boyadır.
  • Yüzeyle mükemmel uyum sağlayarak yüksek tutunma gücüne sahiptir.
  • Beton, çelik ve ahşap gibi çeşitli yüzeylere üstün yapışma performansı gösterir.
  • Yüzeyden kalkma, kabarma veya çatlama gibi sorunlar oluşturmaz.
  • Direkt alev teması altında alevlerin yayılmasını önler.
  • Alevleri kendi üzerinde emerek yangın yayılmasını engeller.
  • Yangına karşı yüksek dayanıklılık sunar.
  • Boya formunda olması sayesinde uygulandığı yüzeyin en küçük detaylarına bile ulaşabilir.
  • Eksiz bir uygulama ile yüksek derecede yangın direnci sağlar.
  • Sarfiyat : 0,3 – 0,5 kg/ m2
  • Ambalaj : 18 kg PE kova
  • Renk : Standart beyaz ( istenilen renklerde üretilebilir) 

Kullanım Alanları

  • Binaların iç mekanlarında, duvarlar ve ahşap yüzeyler üzerinde etkili bir şekilde kullanılabilir.
  • Beton ve çelik yapılar için uygun bir kaplama malzemesidir.
  • Restoranlar, mutfaklar ve çatılarda güvenle uygulanabilir.
  • Yangın merdivenleri ve yangın kapılarında yüksek performans sağlar.
  • Yanmazlık gereken her türlü mekânda kullanıma uygundur.

Uygulama Talimatı

  • No-FIRE PAINT uygulanmadan önce yüzeyler, nem, kir, pas ve eski boya kalıntılarından arındırılmalı ve zımparalanmalıdır.
  • Ürün, doğrudan kullanılabilir ve katlar halinde uygulanmalıdır.
  • No-FIRE PAINT, 1-1 oranında su ile inceltilerek yüzeye ilk olarak astar şeklinde uygulanmalıdır.
  • Astar uygulamasının ardından, sulandırılmadan rulo, fırça veya uygun püskürtücü ile ek katlar uygulanmalıdır.
  • Katlar arasında minimum 4 saat bekleme süresi gereklidir.
  • Uygulama yapılacak yüzeylerin sıcaklığının en az +S°C olması gerekir.

Yangın Riskini Azaltın, Dryfix Yanmaz Boya’yla Güvende Kalın!

yüksek ısıya dayanıklı yanmaz boya
Bayi Bilgisi İçin Tıkla
Yanmaz Boya Nasıl Yapılır?

Yanmaz boya yapımı şu şekildedir;

1. Yanmaz boya kullanmadan önce, yüzeyin temiz, kuru ve yağsız olduğundan emin olunmalıdır. Yüzey toz ve kirden arındırılmalı, zımpara yapılarak pürüzsüz hale getirilmesi gerekmektedir. Daha sonra yüzeye uygun bir astar uygulaması yapılmalıdır. Astar uygulaması, yanmaz boyanın yüzeye yapışmasını artıracak ve yüzeyin daha dayanıklı hale gelmesini sağlayacaktır. Dryfix Binder 100 Akrilik astar ve Dryfix Dfp 600 Anti korozif epoksi astar tercih edebilirsiniz.

2. Teknik föyde belirtildiği gibi ürünü önce boya mikseriyle karıştırarak kullanıma hazır hale getirin ve uygulama ekipmanına (makine veya rulo, fırça gibi) karar verin. Kullanılacak makinanın basınç barı ve atış ağzındaki nozul çapı gibi bilgileri teknik destek ekibimizden alıp eksiklerinizi tamamlayınız.

3. Uygulama yapılacak alandan, yanıcı, patlayıcı malzemeleri uzaklaştırınız. Tüm personelin kişisel koruyucu ekipmanlarını kullandığından emin olunuz. Kapalı ortamda uygulama yapılacaksa ortamın havalandırmasını sağlayınız. Uygulanan boyanın kuruma süresini etkileyeceği için, ortam nem ölçümünü anlık olarak yapınız.

4. Uygulanacak yüzey çelikse kumlama, ahşapsa zımpara yapılmalıdır. Yüzey çeşitleri çelik, ahşap, beton, alçı gibi çeşitlenmektedir.

5. Yanmaz Boya uygulamaları diğer boyalara göre m2 sarfiyatı ve kuru film kalınlığı yüksek kaplamalar oluşturdukları için tam kuruma olarak tarif edilen dayanımı kazanması uzun sürmektedir. Boyanan yüzeyler, su temasından ve darbeden korunmalıdır.

Isıya Dayanıklı Boya ile Yanmaz Boya Arasındaki Fark

Isıya dayanıklı boya ve yanmaz boya sıklıkla karıştırılmaktadır. Oysa, farklı amaçlar için kullanılan, birbirinden tamamen ayrı boya türleridir. Isıya dayanıklı boya yüksek sıcaklıklarda dayanıklı yüzeyler için kullanılırken, yanmaz boya yangın koruması için yangına dayanıklı yüzeyler oluşturmak için kullanılmaktadır.
Isıya dayanıklı boya; yüksek sıcaklığa maruz kalan ortamlarda ve yüzeylerde uygulanabilmektedir. Örnek; Soba, egzoz, baca, kazan, fırın, ızgara gibi 600 derece, 800 derece, 1000 derece yüzeylerde, yüksek ısıya dayanıklı boya olarak kullanılmaktadır. Isıya dayanıklı boya; silikon reçine esaslıdır.
Yanmaz boya ise, yanıcı malzemelerin kaplanarak yangına dayanıklı hale getirilmesi için kullanılır ve yangına karşı dayanıklı bir yüzey oluşturmaktadır. Yangın kompartımanlarında, yangın merdivenlerinde, kaçış yollarında kullanılmaktadır. Yanmaz Boyalar, zehirli duman çıkarmama ve damlacık oluşturmama gibi özellikler taşımakta, bu sayede de yangının yayılmasını önlemektedirler.

Yanmaz Boya Fiyatları

Yanmaz boya fiyatları, birçok farklı parametreye bağlı olarak değişkenlik göstermekte olup, en güncel 2023 yılı fiyatları Dryfix müşteri temsilcilerimize, projenizi ve şartnamenizi ileterek fiyat teklifi alabilirsiniz. Fiyatları belirleyen değişkenlikler arasında, boyanın cinsi, kullanılacak yüzeyin türü (alçı, sıva, çelik, ahşap vb.) ve boyutu (m2), uygulama yöntemi (airless, boya kompresörü, fırça, rulo vb.) işçilik maliyetleri, projenin büyüklüğü, boyanın kalitesi ve markası gibi etkenler bulunur.

Yanmaz boyalar genellikle klasik su bazlı boyalardan (İç cephe, dış cephe, tavan) daha yüksek bir fiyat skalasına sahiptirler. Bunun sebebi, yanmaz boyaların üretimi sırasında kullanılan özel formülasyonlar ve hammaddelerinin çok daha pahalı olmasındandır. Ayrıca, malzemenin yanı sıra işçilik kısmında da yanmaz boya uygulamasının diğer boya uygulamalarına göre daha uzmanlık gerektirmesi, profesyonel ekip, ekipman gereksinimi de fiyatı artırabilmektedir.

Yanmaz boya fiyatları, uygulama yapılacak yüzeyin metrajına ve boyama işleminin zorluğuna göre değişiklik göstermektedir. Fiyatlar genellikle birim m2 olarak hesaplanmakta, astar, boya, son kat boyaların malzeme fiyatlarına, işçilik eklenerek nihai fiyat oluşturulmaktadır.
Yanmaz boya fiyatlarını belirlerken, kaliteyi ve dayanıklılığı sağlamak için yüksek kaliteli bir ürünle, maksimum dayanım performansı elde etmek önemlidir. Düşük kaliteli bir yanmaz boya, yangın riskini artırabilir. Bu da maddi hasar ve can kaybı riski barındırmaktadır.

Yanmaz boya fiyatları; ürünün kalitesine, dakika dayanımına, bu dakika dayanımını kaç mikron film kalınlığında sağladığına, uygulama sırasındaki fireye ve tabiki işçiliğe göre değişmektedir. Bu sebeple, yanmaz boya uygulamanız varsa, uzman boya enspektörlerimizle, müşteri temsilcilerimizle görüşerek, hem ücretsiz danışmanlık, hemde projenize özel teklif alabilirsiniz.

Bayi Bilgisi İçin Tıkla
Uygulama Görselleri
Yanmaz Boya Şartnamesi (Çelik Yüzeyler için)
Yanmaz Boya Şartnamesi (Ahşap Yüzeyler için)
Uygulama Videoları
Sizi Aramamızı İster Misiniz ?

    Gizlilik sözleşmesi

    Ziyaretçi Yorumları (2)
    1. admin dedi ki:

      Yanmaz Boya Dryfix No Fire Paint ürünümüzle ilgili yaptığınız olumlu yorum için teşekkür ederiz.
      Dryfix olarak kaliteli ürünler üretmeye devam edeceğiz.

    2. Nehir dedi ki:

      Çok kaliteli

    Whatsapp
    DryFix
    DryFix
    Hızlı yanıt için hazırız.
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?

    Ürün uzmanı müşteri temsilcilerimizle görüşme başlatın.
    "İhtiyaçlarınıza özel çözümler" sunmak istiyoruz.
    Bize yazın!
    1