Zemin Boyası Traffic Paint

Zemin Boyası Traffic Paint

Zemin boyası, iç ve dış mekanlarda zeminlerin dayanıklılığını artırmak, estetik bir görünüm kazandırmak ve çeşitli dış etkenlere karşı korumak amacıyla kullanılan özel bir boya türüdür. Beton, ahşap, seramik gibi farklı zemin türlerinde kullanılabilir. Yüksek trafik alanlarına, aşınmaya, suya, kimyasallara ve UV ışınlarına karşı dayanıklı formülleri sayesinde uzun ömürlü ve pratik bir çözüm sunar. Endüstriyel tesislerden konutlara kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan zemin boyaları, aynı zamanda kaymaz özelliğiyle güvenliği de artırır.

Yüksek Performanslı Zemin Boyası: Traffic Paint

Traffic Paint yüksek performanslı bir zemin boyasıdır. Beton, asfalt, seramik, mermer, metal ve ahşap gibi çeşitli yüzeylerde mükemmel yapışma sağlayarak uzun ömürlü koruma ve estetik bir görünüm sunar. İç ve dış mekanlarda, endüstriyel tesislerden konutlara kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Yüksek trafik alanlarına dayanıklı, aşınmaya karşı dirençli ve kolay temizlenen yapısıyla öne çıkar. İşletmenizin veya evinizin zeminini uzun yıllar boyunca koruyacak en iyi çözümdür.

zemin boyası

Ürün Özellikleri

Traffic Paint’in yüksek performanslı formülü, çeşitli zeminlerde uzun ömürlü koruma ve dayanıklılık sağlar. Ürün hakkında detaylı özelliklere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • Kılcal Çatlaklara Karşı Güçlü Bariyer: Esnek yapısı sayesinde zemindeki kılcal çatlakları köprüleyerek, su sızmasını önler ve yüzeyin ömrünü uzatır.
  • Suya ve Nemlenmeye Karşı Dayanıklı: Her türlü hava koşuluna karşı dayanıklıdır. Üzerinde oluşan su birikintileri, yüzeye zarar vermeden kolaylıkla buharlaşır.
  • UV Işınlarına Karşı Koruma: Dış mekanlarda uzun yıllar ilk günkü görünümünü korur. Güneşin zararlı UV ışınlarına karşı özel formülü sayesinde renk solması veya çatlama yapmaz.
  • Hızlı Kuruma ve Kullanıma Hazır Hale Gelir: Uygulamadan sadece 24 saat sonra yaya trafiğine, 7 gün sonra ise araç trafiğine açılabilir. İşlerinizi aksatmadan hızlı ve pratik bir çözüm sunar.
  • Kusursuz Yapışma Özelliği: Uygulama yapılan yüzeye mükemmel şekilde yapışır. Her türlü hava koşulunda bile yüzeyden ayrılma, kabarma veya soyulma gibi sorunlar yaşanmaz.

Kullanım Alanları

Traffic Paint tüm zeminlerle uyumlu bir boyadır. Zemin boyasının kullanımına uygun alan alanlar şunlardır:

  • Geniş Yüzey Uyumluluğu: Beton, asfalt, seramik, mermer, metal ve ahşap gibi neredeyse tüm yüzeylere mükemmel bir yapışma sağlar. Bu sayede farklı malzemelerden oluşan zeminlerde bile sorunsuz bir uygulama imkanı sunar.
  • Yüksek Dayanım ve Uzun Ömür: Üstün yapışma gücü sayesinde uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur. Aşınma, yıpranma ve dış etkenlere karşı dirençlidir.
  • Çok Yönlü Kullanım Alanları: Garaj, otopark, bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve açık hava spor sahaları gibi yoğun kullanıma maruz kalan alanlarda güvenle kullanılabilir. Renklendirme ve işaretleme çalışmalarında ideal bir çözümdür.

Uygulama Talimatı

Yüzey Hazırlığı:

  • Boya yapılacak yüzey, tüm kir, yağ, toz ve gevşek parçacıklardan iyice temizlenmelidir. Yüksek basınçlı su veya uygun temizleyiciler kullanılabilir.
  • Yüzeydeki eski boya tabakası tamamen kazınmalı, zımparalanmalı veya aşındırıcı yöntemlerle temizlenmelidir.
  • Yüzeydeki tüm çatlak, delik ve oyuklar uygun tamir malzemeleri (poliüretan mastik, epoksi harç vb.) ile onarılmalıdır.
  • Yüzeydeki tüm yağ lekeleri ve diğer kirleticiler özel çözücülerle temizlenmelidir.
  • Önemli: Yüzeyin tamamen kuru olduğundan emin olunmalıdır. Nemli veya ıslak yüzeylere uygulama yapılmamalıdır.

Boya Hazırlığı:

  • Talimatlarına uygun olarak karıştırılmalı ve istenen kıvama getirilmelidir.
  • Dikkat: Boya, sadece üreticinin önerdiği inceltici ile inceltilmelidir. Aşırı inceltme, boyanın dayanımını azaltabilir.

Uygulama:

  • Alet Seçimi: Uygulama için sentetik epoksi rulo, fırça veya airless makine kullanılabilir. Büyük alanlar için airless makine, küçük alanlar için ise rulo veya fırça tercih edilebilir.
  • Kat Sayısı: En iyi sonuç için çift kat uygulama önerilir. İlk katın tamamen kurumasından sonra ikinci kat uygulanmalıdır.
  • Uygulama Sıcaklığı: Ortam ve yüzey sıcaklığı +5°C ile +30°C arasında olmalıdır. Çok düşük veya çok yüksek sıcaklıklarda uygulama yapılmamalıdır.
  • Katlar Arası Bekleme Süresi: Katlar arasında en az 4 saat bekleme süresi bırakılmalıdır. Ancak bu süre, hava koşullarına ve boyanın özelliklerine göre değişebilir.

Ek Öneriler:

  • Yüzey Profili: Daha iyi yapışma için yüzeye hafif bir pürüzlülük kazandırılabilir.
  • Maskeleme: Boyanın istenmeyen yerlere bulaşmasını önlemek için uygulama yapılacak alanın çevresi maskeleme bantlarıyla kapatılmalıdır.
  • Güvenlik: Uygulama sırasında koruyucu kıyafet, eldiven ve gözlük kullanılmalıdır.
  • Kuruma Süresi: Boyanın tamamen kuruması için belirtilen süreyi beklemek önemlidir.
  • Depolama: Boyayı, serin ve kuru bir yerde, direkt güneş ışığından uzak tutarak saklayın.

Özel Durumlar:

  • Eski Asfalt: Eski asfalt yüzeylere uygulama yapılacaksa, yüzey önce zımparalanmalı ve temizlenmelidir. Primer kullanımı da faydalı olabilir.
  • Beton: Beton yüzeylere uygulama yapılacaksa, yüzeydeki toz ve gevşek parçacıklar iyice temizlenmelidir. Beton emişi yüksekse, primer kullanılması önerilir.

Traffic Paint’in uygulandığı yüzey 24 saat sonra yaya trafiğine, 7 gün sonra araç trafiğine açıldığı zaman etkin bir boyama işlemi yapılmış olur. Doğru boyama işlemi gerçekleştiği zaman boya uzun süre dayanıklı kalır ve renk solması yaşanmaz.

Sarfiyat: Çift katta ortalama 350 – 400 gr/m2 dir. 18 kg’lık bir ambalaj ile çift katta ortalama 45-50 m2 yüzey boyanabilmektedir.

SAKLAMA KOŞULLARI: Raf ömrü 12 aydır. Kapağı açıldıktan sonra 6 ay içinde tüketilmelidir. Direkt güneşe maruz bırakılmadan istiflenmelidir.

AMBALAJ ŞEKLİ: 18 kg ve 5 kg Metal Kova

Zemin Boyası Teknik Şartnamesi

Traffic Paint Renkleri

Dryfix Traffic Paint, Beyaz, Sarı, Açık Gri, Koyu Gri, Mavi, Kırmızı ve Yeşil gibi geniş bir renk yelpazesine sahiptir. Özel ihtiyaçlarınız için RAL kartelasından renk kodu belirterek size özel zemin boyası oluşturabilirsiniz.

DryFix Zemin boyası Traffick Paint renkleri

Zemin Boyası Olarak Hangi Boya Kullanılır?

Zeminler özel olarak üretilen boyalar ile boyanır. Bu boyaların su geçirmez, UV ışınlarına dayanıklı, çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklı, toz ve kirlerden etkilenmeyen özel formülü bulunuyor. Dryfix Trrafic Paint her türlü zemin yüzeye uygulanarak tam koruma sağlar. Boyama ve işaretlemeler yapmak için özel olarak üretilen Traffic Paint zemin boyası, özel formülü ile yüzeye yapışarak uzun süre dayanıklı kalır.

dryfix zemin boyası

Uygulamaya hazır bir şekilde üretilen Dryfix Traffic Paint yaya trafiği ve araç trafiğinin yoğun olduğu tüm yüzeylerde gönül rahatlığı ile kullanılabilir. İstenilen renkte üretilen bu ürünü 5kg ve 18 kg seçenekleri ile satın alabilirsiniz. Sarı, Siyah, Mavi, Kırmızı, Yeşil, Beyaz, Açık Gri ve Koyu Gri renkleri mevcuttur.

Zemin Boyası Hakkında Sık Sorulan Sorular

Zemin hangi boya ile boyanır?

Zemin; Yaya ve araç trafiği gibi yüksek aşınma dayanımına sahip poliüretan veya epoksi reçine esaslı boya kullanılarak boyanır.

Kullanılması uygun olan boyanın özellikleri;

– UV dayanımı bulunması,
– Esneme kabiliyetiyle elastikiyeti olması,
– Su geçirimsiz,
– Hidrofobik yapıda bünyesine su almaması,
– Çekme-yapışma dayanımı bakımından 2,00 N/mm2’den büyük olması gerekmektedir

5 kg Zemin Boyası kaç m2 boyar?

5 kg’lık zemin boyası ile çift katta 12-13 m2 alan boyamak mümkündür. Metrekare sarfiyatı 350-400 gr/m2’dir
Su izolasyon uygulamalarında 5 kg’lık zemin boyası ile ortalama 5 – 6 m2 yüzeyin su izolasyonu yapılabilmektedir. Metrekare sarfiyatı 750 – 1000 gr/m2’dir

18 kg zemin boyası kaç m2 boyar?

18 kg’lık zemin boyası ile çift katta 45-50 m2 alan boyamak mümkündür. Metrekare sarfiyatı 350-400gr /m2’dir. Su izolasyon uygulamalarında 18kg’lık zemin boyası ile ortalama 18 – 24 m2 yüzeyin su izolasyonu yapılabilmektedir. Metrekare sarfiyatı 750 – 1000 gr/m2’dir

Suya karşı dayanıklı mı?

Zemin Boyası Suya Dayanıklıdır. Suya dayanıklılık test sonuçlarında bir su izolasyon malzemesi kadar su geçirmez yapıda olduğu kanıtlanmıştır. Partiküllerin birbirine tutunması sayesinde su geçirimini engeller ve uygulandığı yüzeyin altına suyu iletmez, bariyer oluşturur. Su izolasyon uygulamalarında üç kat halinde, m2 de 750 gr sarfiyatla uygulanarak maksimum su dayanımı sağlanmaktadır.

Yol çizgi boyasından farkı nedir?

Yol çizgi boyası alkid reçine esaslı bir boyadır. Zemin boyası ise, tek komponentli, solventli poliüretan reçine esaslıdır. Bu fark; kullanım açısından şu şekilde avantajlar-dezavantajlar getirmektedir. Örneğin; alkid reçinelerin sararma direnci düşüktür, sert ve kırılgan oldukları için geniş alanda uygulanamaz sadece çizgi işaretleme gibi boyamaları yapabilmektedir. Yüksek dolgu içermesi sebebiyle, yoğunluğu yüksek bir üründür ve m2 sarfiyatı 1 kg civarını bulmaktadır.
Buna kıyasla zemin boyalarındaysa, düşük yoğunluk sebebiyle daha ince katmanlarla yüksek metrajlar yapılabilmektedir. Elastik olması sebebiyle geniş alanlarda uygulama imkânı da sunmaktadır. Su yalıtım malzemesi olarak kullanılabilmekte olup temel farkları bunlardır.

Neyle inceltilir?

Boyanın yapısını oluşturan reçinenin ksilen isimli solventle edilmesi sebebiyle benzer yapıda piyasada kolaylıkla ulaşılabilen selülozik tiner ile inceltilebilir. 18 kg’lık ambalajı inceltmek için 0,5lt (yarım litre) selülozik tiner kullanılabilir.

Zemin boyasına tiner katılır mı?

Hava sıcaklığının yüksek olduğu açık alanlarda uygulama yapılırken, ürünün içindeki solvent, kapalı ve oda sıcaklığındaki bir alana göre daha hızlı buharlaşacağı için Selülozik tiner katılarak inceltilebilir. 18 kg’lık ambalaj için 0,5 lt (yarım litre), 5 kg’lık ambalaj için 0,15 (yüz elli gram) selülozik tiner kullanılabilir

Boya fiyatları ne kadar?


Fiyatlar ambalaj ağırlığı ve talep edilen renk seçeneklerine göre değişmektedir. Özellikle beyaz, gri, siyah gibi renklere göre sarı, kırmızı, turuncu benzeri renklerin pigment farkından dolayı fiyatları görece daha yüksektir. Zemin boyası fiyatları; 2.610 TL ile 5.355 TL arasında değişmektedir.

Kaç saatte kurur?

Zemin boyasında ilk dokunma kuruması 1 saat, sağlıklı film oluşturmak için 2 saatte kurumaktadır. 2 saat bekleme süresi sonrasında ikinci kata geçebilirsiniz. Son kattan sonra yine 2 saat bekleyip, yaya trafiğine açarak boyanan alanı kullanıma başlayabilirsiniz.

Uygulandıktan sonra ne kadar sürede kullanıma açılabilir?

Çift kat uyguladıktan 2 saat sonra yaya trafiğine, 7 gün sonra araç ve forklift trafiğine açılabilir.
Süre konusunda aceleci davranmamak ve maksimum zamanı kollamak, uygulanan boya filminin kalitesini ve direncini artıracaktır.

Uygulamadan önce astar yapılmalı mıdır?

Normal şartlar altında astar yapılması gerekmez ama uygulama yapılacak zeminde eski boya kalıntısı veya tozuma gibi yapışma-tutunmayı azaltan yapıdaysa Dryfix DFP 800 Solventli Epoksi Astar, eğer uygulanacak beton zayıfsa, ufalanma olarak tabir edilebilecek, yüzeyden kopmalar meydana geliyorsa ve bu boyanan alanda ağır tonajlı araçların trafiği olacaksa, Dryfix DFC 100 Solventsiz Epoksi Astar kullanılmalıdır.

Üstüne cila yapmamız lazım mı?

Lastik izi, kolay temizlenebilirlik, ekstra parlaklık talebi yoksa, cila uygulamasına gerek yoktur.
Oto tamirhaneleri, Oto ekspertiz gibi üzerinde yoğun araç trafiği ve zorlamadan kaynaklı aşınma ihtimalinin yüksek olduğu alanlarda lastik-teker izlerine karşı boyadan sonra tek kat veya trafiğin yoğunluğuna göre çift kat Dryfix Betolac Beton Cilası uygulanabilir.

Çizilir mi darbeye dayanıklı mıdır?

Zemin boyası sivri uçlu metal cisimler hariç darbeye dayanıklıdır.
Yaya ve araç trafiği olan bölgelerde uzun süreler kullanılabilir. Üzerinde sürtünme yaratarak taşınan tüm eşyaların kauçuk tekerlekleri olması darbe dayanımını artırmaktadır. Astar olarak kaplama astarı olan Dfc 100 kullanılması da yüzeyde yapılan boya uygulamasını daha da dayanıklı hale getirecektir.

Dayanım süresi ne kadardır?

Kullanım şartlarına bağlı olarak değişmekle birlikte normal kullanım şartlarında 2 yıldır.
Yoğun kullanılan alanların dayanımı diğer alanlara kıyasla lokal olarak aşınarak hızlı deformasyon başlatacaktır. Bu bölgeleri aynı boyayla onarıp, toplam alanın kullanım süresini uzatmanız mümkündür.

Uygulaması nasıl yapılır?

1. Uygulamaya başlamadan önce yüzey temizlenmelidir.
2. Eski boya kalıntıları veya yüzey sertleştirici varsa silim makinasıyla silim yapılmalıdır.
3. Yüzeyde yer alan çatlaklar Dryfix Dfr 2000 epoksi macunla onarılmalıdır.
4. Kullanım alanına ve hava sıcaklığına göre selülozik tiner ile inceltilebilir.
5. Yüzeyin durumuna göre astar seçimi yapılarak, astar kullanılmalıdır.
6. Çift kat uygulanması tavsiye edilmektedir.
7. Trafiğe açılma sürelerine riayet edilmelidir.

Uygulaması ne ile yapılır?

Sentetik Epoksi Rulo ile uygulanması tavsiye edilir. Uygulamanın hızlı ilerlemesi ve günlük yüksek metraja erişilmesi için airless ve boya kompresörü ile de kullanılabilmektedir.

İç mekanlarda uygulanır mı?

İç mekanlarda kullanılması uygundur. Solvent bazlı olmasından kaynaklı uygulama esnasında koku olabilmektedir. İç mekân zeminlerde uygulama sırasında ve sonrasında mekanın havalandırılması tavsiye edilmektedir.

Dış mekanlarda uygulanır mı?

Dış Mekan Kullanımına Uygundur. Dış mekânlarda UV ışınlarına karşı dirençli bir reçine ihtiva etmesi sebebiyle güvenle kullanılabilen bir üründür. Yaya ve araç trafiği için uygundur.

Boyama için hangi mevsim veya hava koşulları daha uygun?

Yağmurlu ve karlı havalar hariç her mevsimde uygulanması mümkündür. Sıcak havalarda boya içerisindeki solventin daha hızlı buharlaşmasından kaynaklı kemikleşme süresi kısalabilmektedir. Hızlı kuruma rulo fırça izi handikabı içermekte olup, bu riski önerilen miktarda solvent eklemesiyle dengeleyebilirsiniz. Aynı şekilde soğuk havalarda ise kemikleşme süresi uzayabilmektedir.
Uygulanacak yüzeyin, nemsiz olmasına dikkat ediniz. Altta kalan nem yapışma gücünü zayıflatır ve ortam sıcaklığı artınca boya katmanın üzerinde baloncuklar yapabilir. Bu sebeple hava koşullarına nem kontrolünü de eklemek gereklidir.

Uygulandıktan sonra kokusu ne kadar süreyle devam eder?

Havalandırma koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama olarak 1-2 saat içerisinde koku bitecektir.

Uygulandıktan sonra rengi soluyor mu?

Dryfix Trrafic Paint UV dayanımlıdır. Renginde bir solma olmaz. Yıllık %20 oranında renk deformasyonu olağan görülmektedir.

Nasıl temizlenir ve bakımı nasıl yapılır?

Zemin boyandıktan sonra normal temizlik ve bakımları yapılabilir. Temizlik sırasında kullanılan güçlü deterjan ve kimyasallar, boyanın aşınmasını hızlandıracağı için, bol su ve köpüklü temizlik ürünleri tercih etmenizi önermekteyiz.

Kayma önleyici özellikleri var mı?

Kayma önleyici özelliği yoktur. Boya uygulamasından sonra, Dryfix Kaymaz vernik ISG 6331 Kaymaz Vernik ile zeminlerde kaydırmazlık elde edilebilir.

Uygulanırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Trrafic Paint uygulamasında;

1. Yüzey hazırlığı,
2. Astar seçimi,
3. Rulo, fırça, makine gibi doğru ekipman seçimi,
4. Katlar arası bekleme süresi,
5. Trafiğe açmak için beklenmesi gereken minimum sürelere dikkat edilmelidir.

Hangi yüzeylere uygulanabilir?

Ahşap, plastik, fayans, Seramik, Beton, Asfalt vb. Her türlü zemine zemin boyası uygulanabilir. Zeminin türüne göre uygulanacak boya öncesi ve sonrası yapılacak işlemler değişebilmektedir.
Fayans ve seramik yüzeylere boyama yapılmadan önce Kaymaz solüsyon ile aşındırılmalıdır. Tutunumun az olduğu pürüzlü yüzeylerde astar kullanılması tavsiye edilir.

Uygulama Görselleri

Bayi Bilgisi İçin Tıkla

Uygulama Videoları


Zemin Boyası Uygulamasını ve Performansı Test Edin! #zeminboyası #floorpaint

Sizi Aramamızı İster misiniz?

    Gizlilik sözleşmesi

    Ziyaretçi Yorumları (11)
    1. admin dedi ki:

      Parke kaplı ev zemininizi, Dryfix Trafic Paint zemin boyası ürünümüzü kullanarak boyayabilirsiniz.

    2. admin dedi ki:

      Evet. Traffic Paint seramik üzerine uygulanabilen bir zemin boyasıdır.

    3. Ahmet Hatif dedi ki:

      Traffic Paint ürününüzü seramik üzerinde kullanabilir miyim?

    4. İbrahim Türkmen dedi ki:

      parke kaplı ev zemini boyamak istiyorum

    5. admin dedi ki:

      Zemin Boyası beton yüzeylerin tümüne uygundur.
      Şap yüzeyde dikkat etmeniz gereken en önemli unsur Dryfix Dfc 100 Epoksi Astar kullanmanız gerekliliğidir.
      Epoksi Astar ürünümüzü linki tıklayarak inceleyebilirsiniz. https://www.dryfix.com.tr/epoksi-astar-dfc-100/

      Şap içinde bulunan çimento miktarı olarak betona göre zayıf bir yüzey olduğu için Epoksi Astarla doyurulmalı, ondan sonra zemin boyası uygulamasına geçilmelidir.
      Şap zeminde epoksi astar kullanımınızı 500 gr/m2 den az olmayacak şekilde,
      Zemin Boyası sarfiyatınızı da çift katta ortalama 400 gr/m2 olacak şekilde hesaplayabilirsiniz.
      Ayrıntılı bilgi için 0850 777 05 35 (Tel & Whatsapp) üzerinden müşteri temsilerimizle iletişime geçebilirsiniz.

    6. admin dedi ki:

      Zemin Boyası Dryfix Traffic Paint ürünümüz beton vb. parke taş dahil birçok yüzeye uygulanabilen bir boyadır.
      18 kg luk bir ambalajıyla çift katta ortalama 40-45 m2 yüzeyi boyayabilirsiniz.
      Ayrıntılı bilgi için 0850 777 05 35 (Tel & Whatsapp) dan müşteri temsilerimize ulaşabilirsiniz.

    7. Naci bucan dedi ki:

      Parke kilitli taş üzerine hangi boyayı tavsiye edersiniz.

    8. Mustafa dedi ki:

      Merhaba, şap üzerine uygulanabilir mi

    9. admin dedi ki:

      Merhaba Hayati bey, Traffic Paint Zemin Boyası ürünümüzü şıngıl üzerine uygulanmasını tavsiye etmiyoruz. Ancak Traffic Paint Zemin Boyası ürünümüz uygulandığı yüzeylerde su yalıtım işlevi görmektedir. Şıngıl yerine Dryfix Traffic Paint Zemin Boyası ürünümüzü kullanabilirsiniz. İyi GÜnler

    10. Hayati dedi ki:

      Selam
      Membran(şıngıl) üzerine uygulanırmı

    11. Uğur dedi ki:

      Bu boya arabadan nasıl çıkarılır

    Whatsapp
    DryFix
    DryFix
    Hızlı yanıt için hazırız.
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?

    Ürün uzmanı müşteri temsilcilerimizle görüşme başlatın.
    "İhtiyaçlarınıza özel çözümler" sunmak istiyoruz.
    Bize yazın!
    1